LIA – en unik möjlighet!

En av de stora fördelarna med att studera en YH-utbildning är att du under utbildningen får möjlighet till att praktisera på företag i branschen. LIA innebär att du får prova på ditt kommande yrke och samtidigt knyta värdefulla kontakter i arbetslivet.

LIA är en viktig del av alla våra utbildningar

Alla våra YH-utbildningar innehåller en eller två LIA-perioder, där du själv väljer det företag du vill praktisera hos. Under praktikperioden får du tillfälle att omsätta dina kunskaper från de skolförlagda ämnena i praktiken.

Gör LIA till en viktig del av din utbildning

För att din LIA ska bli så bra som möjligt för dig är det viktigt att börja söka LIA tidigt. Skolan stöttar dig i din LIA-process, men av erfarenhet vet vi att de är de studerande som visar framfötterna och som aktivt söker LIA på egen hand som har störst chans till jobb och ett brett kontaktnät även efter utbildningen.

Den LIA-plats du väljer ska ha en tydlig koppling till din utbildning. Då får du ut så mycket som möjligt av din LIA-period. På arbetsplatsen ska även en handledare utses för att du ska kunna känna dig trygg i din roll och lära dig arbetsuppgifterna på bästa sätt.

Dela sidan: