CAD

De nya CAD-klasserna i Malmö och Stockholm har sedan de startade sin utbildning i slutet av oktober pluggat mekanik och hållfasthet. För att omsätta teknisk konstruktion i praktiken har den senaste veckan innehållit ett sidoprojekt; att i grupp bygga en kran med hjälp av 500 glasspinnar och smältlim.

Reglerna är tydliga, kranen ska vara fristående och 40 cm hög med en fot på max 10 cm från underlaget. När kranen belastas, med noggrant invägda vikter, ska den hänga 40 cm från bommen – på millimetern.

CAD

Via Skypelänk tävlar Malmö och Stockholm om vems kran som klarar den tyngsta lasten och alla resultat skrivs in i en excelfil som följs med stort intresse. Skratten är många och spänningen i rummet går att ta på när vikterna försiktigt hängs på kranarna som klarar förvånansvärt mycket last.

”Förutom att vi skrattat mycket tillsammans, har vi lärt känna varandra bättre när vi planerat arbetet och gjort beräkningar, diskuterat material och lastvikter, stresspunkter och hur man kan byta momentum. Vi har olika bakgrunder, själv har jag jobbat som produktionsingenjör inom bilindustrin, och det är intressant att byta erfarenheter med andra som har annan utbildnings- eller yrkesbakgrund.” Berättar Sharmila, en av deltagarna.

Nästa vecka blir mer stillasittande, då sätter klasserna i gång att jobba i Solid Works.

 

Är du intresserad av utbildningen CAD-konstruktör Inriktning Industri, kan du läsa mer här: http://www.ecutbildning.se/utbildningar/cad-konstruktor/

Eller kontakta:

Malmö

Christina Rönne
Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö
Tel: 010-142 12 64
christina.ronne@ecutbildning.se

Stockholm

Christian Rhen, Projektledare
Tomtebodavägen 3A
171 65 Solna
Tel: 08-410 251 59
christian.rhen@ecutbildning.se

 

P.S. För den som undrar, Malmö vann tävlingen ”vems kran pallar mest last”

CADCADCAD

Dela sidan: