EC på turné
Bildtext: Stefan Gustavsson, utbildningsledare för Frontendutbildningen i Växjö, besöker Gears of Leo.

Efterfrågan på Frontendutvecklare är stor

Växjö är en stad där teknikföretagen står för de företag med flest anställda. Samtidigt visar rapporter att bristen på duktiga medarbetare är så omfattande att många IT-företag hämmas i sin utveckling. För att råda bot på detta erbjuder EC Utbildning utbildningen Frontendutvecklare i Växjö med start i höst.

Behovet av Frontendutvecklare är större än vad regionen kan erbjuda

Utbildningen på EC är framtagen tillsammans med företag i regionen, bland andra Gears of Leo stöttar utbildningen.

– Gears of Leo, som är en del av LeoVegas, är ett bolag med en mycket stark tillväxt. Därför har vi kontinuerligt ett stort behov av kompetens. Vår vision är att skapa den bästa mobila spelupplevelsen för våra kunder. Det ställer krav på användandet av modern teknik och ett visionärt tänkande. Behovet av Frontendutvecklare är större än vad regionen kan erbjuda. Därför känns det självklart för oss att samarbeta med EC och deras studerande för att skapa en modern 2 årig utbildning i Växjö, säger Malin på LeoVegas.

– Trots att bristen på webbutvecklare är enorm finns det faktiskt några platser kvar på utbildningen. Frontendutvecklare är ett kreativt och skapande framtidsyrke för både tjejer och killar som vill jobba med webbutveckling. Sök nu för att börja studera i september, säger Stefan Gustavsson på EC i Växjö.

Yrkeshögskolan är ett bra alternativ för den som vill utbilda sig inom IT och teknik. Av de som examinerades under 2017, har 9 av 10 fått jobb.

Vad gör en Frontendutvecklare?

Det korta svaret är att en Frontendutvecklare arbetar med webbutveckling. Tittar man lite närmare på vad en Frontendutvecklare gör handlar det till stor utsträckning om att binda ihop design med teknik. Allt på en webbplats som en användare ser, kan klicka på eller använder för att skriva in eller hämta information är ett arbete sammankopplat med Frontend. Man kan säga att du som Frontendutvecklare är den som förpackar webbsidan så att den blir inbjudande och förståelig för användaren. Detta är både kreativt och tekniskt. Fokus ligger på användarupplevelse, effektivitet, hastigheten och smidig funktionalitet.

 

Vill du studera till Frontendutvecklare? Här ansöker du till utbildningen

Dela sidan: