Missade du deadline? Våra Yh-utbildningar är öppna för sen ansökan.

Nu har vi stängt ordinarie ansökningsperiod för våra Yh-utbildningar, men öppnar upp för sen ansökan. Vad innebär det kanske du tänker? Och vad händer nu? Här förklarar vi några av de begrepp som cirkulerar inom yrkeshögskolan just nu.

Öppet för sen ansökan

Ansökan skulle ju stänga den 5 maj, hur kan alla utbildningar vara öppna för sen ansökan?

Det kan kanske tyckas motsägelsefullt och lite orättvist för dem som skickat in i tid, men riktigt så är det inte. Vad det egentligen betyder är att alla ansökningar som inkommit senast 5 maj (ordinarie ansökningsperiod) är med i den första urvalsomgången. Alla ansökningar som inkommer efter 5 maj kommer att hanteras i mån av plats och tid. Det är alltså inte säkert att din ansökan kommer att hanteras om du skickar inte den som en sen ansökan, men du har möjlighet att få en plats om någon annan tackar nej. Sena ansökningar prioriteras i inkommen ordning.

Antagningsbesked

När kommer antagningsbeskedet?

>> Det korta svaret är: senast 19 juni.

Lämnat in ansökan senast 5 maj

Om du har skickat in din ansökan senast 5 maj, d.v.s. under ordinarie ansökningsperiod, kommer du att få ditt antagningsbesked under midsommarveckan. Håll koll på din mail så att du inte missar beskedet. Om du inte svarar i tid kommer nämligen din plats att övergå till en annan sökande.

Lämnat in ansökan efter 5 maj
Skickar du in din ansökan efter 5 maj kommer du inte att få ditt ansökningsbesked innan midsommar. Din ansökan behandlas i mån av plats och tid.

Komplettering

Kan man komplettera när och hur man vill efter sista ansökningsdag?

Sista kompletteringsdag är 10 juni. Det betyder att du kan komplettera med betyg och andra intyg som visar att du är behörig till den utbildning du sökt fram tills dess. Kompletterar du din ansökan efter 10 juni kommer du inte att komma med i första urvalsomgången, utan din ansökan kommer att ses som en sen ansökan.

Dela sidan: