EC:s pilotprojekt Programmeringslek för barn får återigen uppmärksamhet. I en artikel den 14 juni berättar Ehandel.se om sitt besök på ett av våra pilottillfällen i Helsingborg. Ehandel.se har tidigare uppmärksammat projektet i en artikel och den 14 juni var det alltså dags igen, denna gången också med intervjuer med våra duktiga kursdeltagare,  e-handelsentrepenören tillika föräldern Björn Hansson samt systemutvecklaren Annika Ros som ger sina perspektiv på projektet:

Två lyckade pilottillfällen har genomförts under våren och planen är nu att lansera projektet på bredare front i höst, med kurstillfällen i Helsingborg och Malmö.

Programmeringslek för barn innebär att barn i åldern 4-5 år under lekfulla former får lära sig programmeringens grunder, och handlar i våra ögon inte bara om att bredda intresset för programmering utan också om jämställdhet och demokrati, eftersom teknisk kompetens blir allt viktigare för att kunna delta fullt ut i dagens teknikintensiva samhälle. Med vårt projekt hoppas vi kunna bidra till att barnen rustas med detta.

Hela artikeln på Ehandel.se hittar du här.

Programmeringslek för barn
Dela sidan: