Under namnet EC Customize startar EC nu upp företagsutbildningar inom IT och teknik. EC Customize erbjuder en rad kurser som riktar sig till dig som redan är yrkesverksam i branschen.

EC har sedan 1985 erbjudit utbildningar inom IT och teknik, med fokus på yrkeshögskoleutbildning och yrkesvux. Under 2017 har EC breddat sin verksamhet till tre nya affärsområden, varav ett utgörs av EC Customize. Med ett brett utbud av fristående företagskurser inom en rad IT- och teknikområden, vill man ge arbetsgivare möjligheter att kompetensutveckla sin personal och privatpersoner möjligheter att bredda sin kompetens.

– Vi har alltid haft en mycket nära relation och samarbete med näringslivet, genom våra yrkesutbildningar, därför vet vi exakt vilken kompetens som efterfrågas. Vi har ofta fått frågan från företagen om vi inte kan utbilda befintlig personal i kortare kurser eller delar av våra längre yrkesutbildningar. Såklart vill vi kunna hjälpa till även där, berättar Håkan Andersson, Verksamhetschef för EC.

Företagskurserna kommer att ske både i klassrum och på distans. Ambitionen är att inom kort lansera en webbshop där företag och privatpersoner kan boka utbildningar direkt. Kursutbudet är brett, bland annat ges kurser inom Office 365, Azure, Powershell etc. Men även skräddarsydda utbildningsinsatser kan göras när företag har speciella behov, exempelvis inom molntjänster och programmering såväl som användargränssnitt.

– Det kan handla om att man har köpt Office 365 i organisationen och behöver utbilda sin personal i hur man ska använda systemet. Då kan vi hjälpa till, säger Håkan Andersson.

Läs mer om EC Customize här
Dela sidan: