Till hösten kommer Ronneby att bli satellitort för YH-utbildningen Javautvecklare hos EC Utbildning. Projektet är ett samarbete mellan Ronneby Kunskapskälla och EC Utbildning i Växjö. Målet är att ge fler studerande möjlighet att söka och delta i utbildningen till Javautvecklare.

Stort behov av Javautvecklare i Blekinge

Näringslivet i Blekinge efterfrågar starkt denna kompetens och har ett stort behov av att anställa fler Javautvecklare de kommande åren. För att möta detta behov öppnar därför utbildningen till Javautvecklare i Växjö upp för att ge fler studerande chansen att delta i utbildningen genom att minska det geografiska avståndet. Ronneby blir därmed satellitort till EC i Växjö. Konceptet bygger på att de studerande på satellitorten deltar på föreläsningarna via direktsänd videolänk.

Hur fungerar det tekniskt?

Deltagandet sker via bild och ljud i klassrum med möjlighet att ta del av undervisningen och ställa frågor i realtid. En satellitort är inte desamma som att utbildningen går på distans.

Stefan Gustavsson, utbildningsledare för utbildningen, ser mycket positivt på att satsningen har godkänts av myndigheten för yrkeshögskolan.

Vi ser en stor efterfrågan på Javautvecklare i branschen, särskilt runt om Blekinge. Att bredda utbildning geografiskt så att fler får möjlighet att ta del av undervisningen är en otroligt rolig nyhet. Det blir en win-win för alla parter, utbildningen blir mer tillgänglig för de studerande och företagens behov tillgodose i rätt riktning. Vill du ansöka till vår utbildning Javautvecklare i Ronneby söker du till EC Utbildning i Växjö och därefter kan du välja på vilken ort du vill tillgodogöra dig utbildningen.


Ronneby KunskapskällaLäs mer om Ronneby Kunskapskälla här.


Om utbildningen:

Som Javautvecklare är du specialiserad på ett av världens mest använda programmeringsspråk. Utbildningen är på 2 år varav en fjärdedel genomförs ute på företag i form av LIA/praktik.

Här kan du ansöka och läsa mer om Javautvecklare på EC Utbildning.

 

Dela sidan: