Jag gillar cykling. Ganska mycket faktiskt. Snart 400 mil i år.

Cyklingen i helgen var underbar. Solen sken, man andades frisk luft, skogen doftade fräscht.

Med sig på cykeln har man diverse gadgets, kopplade till diverse appar, för att kunna mäta och analysera data som samlas in under den tid man trampat – Allt för att kunna jämföra med alla gånger man tidigare varit där och försökt trampa livet ur sig, enbart för att bli liiiite bättre än föregående vändor, för man vill alltid förbättra sig.

Det slår mig då hur närvarande den digitala utvecklingen faktiskt är. Överallt, i allt från jobb till fritid är vi uppkopplade.

Mitt under vår cykelrunda stannar vi vid Helens café vid Bögs gård (gammal vikingaort vid Järvafältet utanför Sthlm, alltså mitt ute i ingenstans).

Jag köpte mig en kopp kaffe och en magisk varm smörgås (med dijonsenap och mycket ost). I vanliga fall går denna paus åt till att göra en snabbanalys av rundans pulskurva, effekt etc. Men den här gången drogs min uppmärksamhet till sällskapet bredvid oss.

De pratade nämligen om det absolut hetaste IT-verktyget som kommuner i hela Stockholmsområdet håller på att implementera… SharePoint. Men varför tycker jag att det är så uppseendeväckande att jag väljer att lägga min egen inre träningsnörd åt sidan för att istället tjuvlyssna till deras samtal?

Det är faktiskt så att ”det absolut hetaste IT-verktyget SharePoint” är något som vi på EC Utbildning har utbildat inom och arbetat med länge.

I Stockholm har vi drivit vår tvååriga yrkeshögskoleutbildning inom SharePoint i sju år, men först nu börjar verksamheterna verkligen förstå möjligheterna med just SharePoint. Så när nu även gemeneman pratar om denna IT-lösning en solig helg på ett café mitt ute i ingenstans, då blir jag varm av vetskapen om att vi utbildar några av framtidens mest åtråvärda utvecklare inom IT.

Vilken underbar tillvaro jag befinner mig i som håller på med just dessa saker; att utbilda människor inom IT, data och digitalisering.

Hälsingar från EC Utbildning på Tomtebodavägen – där hjulen aldrig slutar snurra …

—————————-

Rickard Johansson,
Regional utbildningschef
rickard.johansson@ecutbildning.se

 

Dela sidan: