När man står inför valet av utbildning kan alla alternativ som finns göra det svårt att veta vilken väg man ska välja att gå. Därför har vi listat 5 anledningar till varför en YH-utbildning på EC Utbildning kan vara rätt väg för dig.

 

En YH-utbildning är ett säkert jobbkort

En utbildning på yrkeshögskolan får inte starta om det inte finns ett faktiskt behov av kompetens inom området på arbetsmarknaden. Alla utbildningar är framtagna i ett nära samarbete näringslivet och anpassade efter marknadens specifika behov och du kan därför vara säker på att det du får lära dig är hett eftertraktat på arbetsmarknaden.

Du får en snabbare väg ut på arbetsmarknaden

Grundtanken med YH-utbildningar är att de ska ge de studerande en snabbare väg ut i arbetslivet. Utbildningarna är därför utformade för att ge de studerande de kunskaper som de faktiskt kommer att ha användning av i framtiden och bli så bra som möjligt på det som faktiskt spelar någon roll. Något som i sin tur även förkortar utbildningstiden. På EC är utbildningarna högst 2 år.

Du får lära dig branschen av branschen

På EC Utbildning får du lära dig branschen, av branschen. Det är inte bara våra utbildningar och dess innehåll som skräddarsys med hjälp av näringslivet utifrån vad branschen efterfrågar. Majoriteten av våra utbildare är dessutom yrkesverksamma inom området de utbildar i och har både praktiska kunskaper och vet hur branschen faktiskt ser ut.

Du får värdefull praktisk erfarenhet

Det finns inget som slår praktisk erfarenhet och att komma ut i arbetslivet tidigt har visat sig ge goda resultat. En stor del av våra utbildningar består alltid av praktik ute på företag, något som på yrkeshögskolan kallas för LIA (Lärande i Arbete). Något som ger dig som studerande värdefulla kunskaper som direkt kan appliceras i en kommande yrkesroll. Det ger dig även möjligheten att bygga upp ett nätverk att ta avstamp från efter examen.

Vi har lång erfarenhet av YH-utbildningar

EC Utbildning har arbetat med utbildning, kompetensutveckling och jobbmatchning sedan 1985 och är idag Sveriges största utbildningsanordnare av YH-utbildningar inom IT och ny teknik. Vi är specialiserade på tillämpad IT och ny teknik och har ett stort företagsnätverk som vi samarbetar med. Som vi brukar säga, we know IT.

Läs mer om våra YH-utbildningar här!

Dela sidan: