Robin Ljungqvist Webbutvecklare EC Utbildning

Robin Ljungqvist lämnade stålindustrin och de småländska skogarna på jakt efter livets nästa utmaning. Efter två års studier inom webbutveckling och två lyckade LIA-perioder fick Robin jobb direkt, som Full Stack Software Engineer. 

Dom var nöjda med oss, så vi blev erbjudna Fasttracker-positioner inom företaget.

Hur kom det sig att du sökte till YH-utbildningen Webbutvecklare inom .NET?

– Jag hade tidigare utbildat mig till Ljudtekniker med inriktning på akustik och jobbat inom stålindustrin som robotoperatör. Jag flyttade ner till Helsingborg ifrån Småland för att jag ville göra någonting nytt och hittade EC Utbildning av en slump när jag surfade runt och letade efter nästa utmaning i livet. Anledningen till att jag valde EC var att jag har släkt och familj som jobbar inom IT-branschen och jag har alltid tyckt att det verkade intressant.

Hur trivdes du i EC och på webbutvecklarutbildningen?

– Jag trivdes väldigt bra på skolan. Upplägget på utbildningen gav en rätt stor frihet vilket också medför ett eget ansvar. Föreläsningarna gav en verktygen man behövde för att utforska ämnet djupare själv, vilket passade mig perfekt för det är så jag gillar att lära mig.

Vad var mest givande på utbildningen Webbutvecklare inom .NET?

– Utan tvekan så har LIA-perioderna varit det mest givande under hela utbildningen. När man väl fått en bas att stå på från de andra kurserna på EC så var LIA-perioden som ett startskott där man fick tillämpa det man lärt sig och lära sig ofantligt mycket mer.

Vilka delar av utbildningen har du haft mest nytta av i din yrkesroll

– Det jag har användning av mest i arbetet är sättet att tänka kring kod. När bitarna väl faller på plats så spelar det inte så stor roll vilket programmeringsspråk eller miljö man jobbar i då man relativt snabbt kan sätta sig in i nya projekt.

Vad jobbar du som nu? Berätta om din yrkesroll och din arbetsplats.

– Just nu jobbar jag på Sogeti som Full Stack Software Engineer. Det vill säga att jag pysslar med både frontend och backend för mobilapplikationer och webben samt tjänster i molnet. Sogeti är ett konsultbolag vilket innebär att man får olika projekt och ha kontakt med olika kunder vilket är kul och omväxlande för man lär sig alltid någonting nytt.

Jag och en klasskamrat sökte gemensamt LIA-platser på Sogeti vårat första år och vi trivdes fantastiskt bra och dom var nöjda med oss så vi blev erbjudna Fasttracker-positioner inom företaget, vilket är deras program för att hjälpa studenter ta steget ut i arbetslivet. Så nu när praktiken är slut så har vi blivit anställda.

 Berätta mer om dina LIA-perioder.  Vad är dina bästa lärdomar?

– Båda mina LIA-perioder gjorde jag som tidigare nämnt hos Sogeti. Under dessa perioder så fick vi mycket förtroende och eget ansvar att lära oss och utveckla mobila applikationer i Xamarin som är ett ramverk man kan använda för att skapa Crossplatform applikationer för mobiltelefoner i C#. Den bästa lärdomen ifrån LIA-perioderna är att man inte ska vara rädd att prova nya saker och fråga om man inte vet någonting.

Den bästa lärdomen ifrån LIA-perioderna är att man inte ska vara rädd att prova nya saker och fråga om man inte vet någonting.

Hur ser behovet av webbutvecklare ut i IT-branschen? Är det lätt att få jobb?

– Jag tycker att det verkar som att det är många företag som vill anställa just nu.
Vad som eftersöks varierar väldigt ifrån företag till företag. Jag tror att det viktigaste är att man har driv och kan visa att man är villig att lära sig nya saker. Det i kombination med en förståelse för kod och utveckling kommer man långt på.

Vill du ge några råd till blivande studerande på utbildningen?

– Utforska ämnena som tas upp i skolan djupare och var nyfikna.

Varför tycker man bör gå en YH-utbildning hos EC?

– Jag gillade att utbildningen är väldigt ”hands-on” med föreläsare ifrån branschen. Det är grundläggande teori med mycket fokus på kodning.

Låter det intressant? Sök till EC du med!
Du hittar alla våra utbildningar här.

Dela sidan: