Louice Danielsson_ Frontend16_red

Med ett stort intresse för språk och design och efter flera tips om yrkeshögskolan gjorde Louice Danielsson slag i saken och sökte till vår programmeringsutbildning Frontend-utvecklare i Göteborg. Nu är hon inne på sin andra termin och känner att hon helt klart hittat rätt.

”Att få lära sig av dem som verkligen kan sin bransch är ovärderligt för att smidigt ta sig från studiebänken via LIA till arbetslivet.”


Vad har du för bakgrund?

På gymnasiet läste jag Estetisk – Design och valde att läsa mer främmande språk. Efter studenten testade jag mig fram för att hitta något jag verkligen ville fördjupa mig i och utbilda mig till. Jag höll hela tiden språkstudierna vid liv på olika sätt och kreativ har jag alltid varit både i och utanför skolan. Sen förstod jag att programmering också är ett språk och började kolla runt vad det fanns för möjligheter inom den här branschen.

Varför valde du utbildningen Frontend-utvecklare på EC Utbildning?

Efter att tre personer helt oberoende av varandra sagt att jag borde bli Frontend-utvecklare baserat på mina intressen inom språk och design tyckte jag det var dags att kolla vad det fanns för utbildningsmöjligheter. Flera vänner hade rekommenderat YH som utbildningsform och EC Utbildning var det första som dök upp och öppet hus skulle vara bara någon dag senare, så jag gick dit och fastnade direkt.

EC Utbildning kunde erbjuda precis det jag var ute efter i form av arbetsmarknadsanpassad utbildning där jag kan komma ut i arbetslivet så snabbt och smidigt som möjligt. Att det är mycket praktik kändes också viktigt, jämfört med högskolan som verkar vara alltför teoretisk i relation till hur snabbt arbetslivet behöver få in oss.

Hur trivs du i skolan och på utbildningen? Vad ser du mest fram emot?

Skolan är super. Utbildningsledaren är engagerad och lärarna kunniga inom sina respektive områden. Det finns stor möjlighet för oss studerande att påverka vår egen utbildning efter våra önskemål eller beroende på vad branschen efterfrågar. Det jag ser mest fram emot är att komma ut på LIA* för att verkligen testa mina kunskaper.

Vad har du för förväntningar på din LIA?

Det är en sak att lära sig någonting i teorin, men det ska bli skönt att se hur det fungerar i praktiken. Jag tror också att de kunskaper jag fått i skolan kommer att falla på plats lite mer i och med LIA, vilket är en enorm fördel med YH som utbildningsform. Jag är också nyfiken på hur själva arbetsrutinen ser ut från första idé och kundmöte till avslutat projekt. En fördel med att arbeta som frontend-utvecklare är att man arbetar inom lika olika delar av spektrumet, antingen nära designern eller längre in i koden så att säga.

Vad vill du ge för tips till den som funderar på att börja studera?

Det viktigaste jag vill framföra är att verkligen ta tillvara på chansen att driva sin egen utbildning. På en YH-utbildning har man alla möjligheter att påverka vad ens utbildning ska leda till. Med ett stort eget engagemang kan man göra sig riktigt attraktiv på arbetsmarknaden. I en bransch som är i ständig förändring är det viktigaste man kan tillföra ett driv att lära sig i takt med den förändringen, och att få lära sig av dem som verkligen kan sin bransch är ovärderligt för att smidigt ta sig från studiebänken via LIA till arbetslivet.

 

*LIA = Lärande i arbete. Arbetsplatsförlagda studier där den studerande får möjlighet att praktisera sina kunskaper från utbildningen i skarpt läge ute på ett företag.

Dela sidan: