javautvecklare john

Innan utbildningen till Javautvecklare hade John ingen erfarenhet av programmering. Men valet att söka till Javautbildningen var ändå enkelt.
– Jag tänkte “Hur coolt skulle det vara att skapa min egen applikation”.
Då bestämde jag mig, det här vill jag jobba med!

 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund. 

– Mitt namn är John Gherga, 25 år gammal och bor i Malmö. Innan utbildningen hade jag ingen erfarenhet av programmering, på gymnasiet läste jag samhällsvetenskap och jobbade sedan inom kriminalvården. Jag insåg ganska snabbt att det inte var något för mig. Jag bestämde mig för att söka mig till IT-branschen. Jag har alltid varit intresserad av datorer och teknik så det föll sig naturligt att jag sökte till Javautvecklare.

Hur kom det sig att du sökte till denna utbildning?

– Jag sökte på nätet efter IT-utbildningar och hittade EC Utbildning. Jag hade fått tips av andra att jag skulle söka till en YH-utbildning. Jag valde Javautvecklare därför att Java är ett av dom största och mest använda programmeringsspråken. Jag äger själv en Androidtelefon och tänkte “Hur coolt skulle det vara att skapa min egen applikation”. Då bestämde jag mig, det här vill jag jobba med! Man kan givetvis göra så mycket mer än bara applikationer med Java, det är också en anledning till varför jag valde just den här utbildningen.

Hur trivs du i skolan och på utbildningen till Javautvecklare?

Jag trivs väldigt bra i skolan, lärarna är kompetenta och engagerar sig verkligen i undervisningen. Stämningen i klassen är väldigt bra och jag lärde känna nya vänner redan efter första dagen. Vi umgås även utanför skoltid och eftersom alla är intresserade av programmering så pluggar vi tillsammans och hjälper varandra.

Vi umgås även utanför skoltid och eftersom alla är intresserade av programmering så pluggar vi tillsammans och hjälper varandra.

Vad har varit mest givande med utbildningen hittills?

– På mitt framtida jobb kommer jag nog ha nytta av allt jag lärt mig men framför allt kunskaperna i att kunna arbeta agilt. Under utbildningens gång har vi fått göra olika projekt och varje gång varit indelade i grupper. Där lär vi oss hur viktigt det är med samarbete och kommunikation, den erfarenheten tar jag med mig. Jag ser fram emot att lära mig skapa applikationer och få gå ut på LIA (lärande i arbete). Avancerad Java och kursen Applikation intresserar mig lite extra mycket.

Varför tycker du man bör gå en IT-utbildning på EC Utbildning?

– Utbildningen är anpassad efter arbetsmarknadens behov. Det betyder att vi läser bara relevanta kurser. Det absolut bästa tycker jag är projekten vi får göra. Där får man verkligen testa sina kunskaper.

Hur ser behovet ut av Javautvecklare? Är det lätt att få jobb?

– Jag tror det är stor efterfrågan på duktiga personer inom IT. Det finns många företag som vill ha nyutexaminerade studenter för att få in nya färska idéer. LIA-perioderna är därför ett utmärkt sätt att få in en fot i branschen.

Jag trivs väldigt bra i skolan, lärarna är kompetenta och engagerar sig verkligen i undervisningen.

Vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning?

– Det kommer finnas studerande som kan programmering sedan innan, men var inte orolig. Ni kommer lära er grunderna från början.

– Var ute i god tid och sök LIA plats.

– Glöm inte ha roligt!

 

 Låter det intressant? Läs mer om utbildningen Javautvecklare här

Ansök nu!
Dela sidan: