ec-hemsida-stor-bild2

Vem är du?
Mitt namn är Oskar Törnsjö och jag fyller 30 år i år. Jag har tidigare jobbet med bland annat eventverksamhet och teknisk utrustning i eventbranschen. Innan dess har jag studerat interaktionsdesign på högskola. Interaktionsdesign och test hänger lite ihop. Särskilda intressen? Bilar!


Hur kom det sig att du sökte till utbildningen och EC Utbildning?
Jag kände att jag jobbade med event och ville byta inriktning. Jag har alltid velat jobba med IT i någon form och jag har många vänner som jobbar med test och såg det också som en påbyggnad till interaktionsdesign, som jag tidigare läst. Jag sökte lite olika jobb men det föll oftast på att jag inte hade erfarenhet. Då bestämde jag mig för att gå denna utbildning.
 
Vad jobbar du som nu?  Berätta om din yrkesroll och din arbetsplats.
Nu jobbar jag som software product manager för eftermarknadsmjukvaror hos Volvo Cars. Det innebär att man verifierar bereder mjukvaror till bilar. Man fungerar som en sista kontrollenhet innan den ska ut på marknaden. Rollen fungerar som ett nav mellan utveckling och serviceverkstäder. Allt som rör mjukvara och eftermarknad berör mitt jobb. Sitter nu på Volvo, i princip fast,  och Volvo och företaget CEVT har en gemensam plattform som jag bl.a. arbetar med. Jag arbetar på båda arbetsplatserna.

Vad var mest givande på utbildningen? Vilka delar har du haft mest nytta av i din yrkesroll?
Jag tycker det har varit givande att man har lärare som arbetar i branschen och har ”liveerfarenhet” och kan delge hur det funkar i branschen. Jag har ju också läst på HS och där lär man sig mer hur det ”borde funka”. Från dag 1 kommer man in i sin blivande arbetsmiljö och man får direkt möjlighet att skaffa sig ett nätverk. Man bör ta alla chanser man får och det ger så enormt mycket i lärdom!

Berätta om dina LIA-perioder.  Hur stor nytta har du haft av dessa?
LIA är det jag sett fram emot från dag 1 och som är en fantastisk grej med YH och det saknade jag med HS där man arbetar med fiktiva uppdrag och företag.

Hur ser behovet ut i din bransch? Är det lätt att få jobb och vad eftersöks?
Kompetensen är väldigt efterfrågad i branschen och visar man att vill och är seriös så är det inte svårt att hitta jobb efter utbildningen eller t.o.m. innan utbildningen är slut. Om man kan tänka sig att specialisera och nischa sig, är det oftast ännu lite enklare att få jobb.

 

Läs mer om utbildningen Mjukvarutestare
Dela sidan: