Studerande på Webbutvecklare inom .NET i Helsingborg.

Maja Malmqvist

 

Berätta lite om din bakgrund: Vad har du för tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet?

Jag är född och uppvuxen i Landskrona. Efter studentexamen 2010 arbetade jag en del på Scandlines med diverse uppgifter såsom bokföring och kassabiträde. Parallellt som jag arbetade läste jag en del kurser på universitetet, exempelvis inom freds- och konfliktvetenskap.

Hur det kom sig att du sökte till denna utbildning?

I våras ville jag börja plugga. Jag var då inställd på att välja en utbildning där jag inte bara fick lära mig massa teoretiska saker utan verkligen hur man arbetar rent praktiskt.

Mina tidigare studier har varit helt inriktade mot det samhällsvetenskapliga området men efter att jag läst en distanskurs inom programmering blev jag ”såld” på programutveckling. Jag hittade denna utbildning och den kändes helt rätt; en praktisk YH-utbildning i programutveckling och som är helt anpassad efter företagens behov och krav. Dessutom innehåller den LIA där jag får vara ute och ytterligare praktisera mina programmeringskunskaper.

Att min kusin tidigare studerat på EC Utbildning och verkligen kunde rekommendera skolan gjorde inte valet svårare.

Hur är det att studera på denna utbildning och på EC Utbildning? Vad är mest givande i utbildningen?

Jag TRIVS med stora bokstäver. Allt känns toppen; skolan, personalen, utbildningen och dess upplägg.

Det som jag verkligen uppskattar är att du som studerande verkligen blir sedd. Du är inte bara en i mängden utan blir uppmärksammad och får hela tiden stöttning och feedback.

Vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning?

Skillnaden med högskolan är att detta är mer som ett jobb. Varje dag när jag kommer till skolan så känner jag att jag kommer till jobbet.

Var engagerad och aktiv måndag till fredag och se till att inte komma efter. Det är fel inställning att tro att en yrkeshögskoleutbildning är lättare att komma igenom jämfört med en högskoleutbildning. Utbildningen kräver mycket av din tid och ditt engagemang, men du har igen det. Du blir verkligen förberedd för arbetslivet.

Dela sidan: