jonny-hermansson

Hösten är här och för många av våra studerande har resan bara börjat. För andra är det snart dags att ta steget ut i arbetslivet med sina nyvunna kunskaper och färdigheter. Träffa Jonny Hermansson, en av våra studerande på utbildningen Cloud Computing Engineering, som snart tar sin examen.

Vem är du?
Jag är en 33-årig småbarnsfar med stor passion för mat och dryck i allmänhet och sötsaker i synnerhet.

Berätta lite om din bakgrund: Vad har du för tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet?
Jag är utbildad undersköterska och har jobbat inom äldrevården i tio år.

Hur kom det sig att du sökte till utbildningen och EC Utbildning?
Jag har alltid haft ett intresse för IT så när jag bestämde mig för att göra ett karriärbyte så föll det sig naturligt att inrikta sig mot just det området. Har en god vän som idag jobbar för ett av Sveriges ledande konsultbolag så jag fick lite tips av honom om vad som eftersöktes. Han är före detta studerande på EC utbildning så att söka sig dit kändes självklart.

Hur är det att studera på denna utbildning och på EC Utbildning? Vad har varit mest givande?
Att studera Cloud Computing Engineer på EC Utbildning är väldigt intressant, det känns direkt att man verkligen har tänkt till då man har utformat utbildningen. Det som har varit mest givande för mig har varit kamratskapen. Jag har lärt mig väldigt mycket av mina klasskamrater, många har kommit att bli väldigt nära vänner och jag är säker på att jag kommer springa på de flesta igen inom yrkeslivet.

Du är studeranderepresentant i ledningsgruppen för utbildningen. Vad innebär det?
Som studeranderepresentant i ledningsgruppen har jag ett ansvar att föra mina klasskamraters talan om det finns frågor och funderingar kring exempelvis en viss kurs.

Jag har också möjlighet att träffa representanter från arbetslivet som mer än gärna delar med sig av hur behovet ser ut. Även detta visar på hur pass väl utformad utbildningen är eftersom ledningsgruppen är med och tar fram kursplaner som är anpassade för att fylla ett rekryteringsbehov som finns.

Hur har LIA-perioderna varit och hur stor nytta tror du att du kommer att ha av dessa efter utbildningen?
Man förstår tidigt att LIA-perioderna kommer att vara viktiga för framtiden. De ger en bra inblick i hur det ser ut på en arbetsplats och hur varierande arbetssätt och arbetsuppgifter kan vara. Något som är ännu viktigare är att LIA-perioderna är ett perfekt tillfälle att marknadsföra sig själv, att visa framfötterna och öka sina chanser att få ett jobb ganska omgående om inte direkt efter examen.

Till sist; vad har du för tips till den som funderar på att söka utbildningen?
Att bestämma sig för att gå en utbildning är ett viktigt beslut i livet, oavsett vad man har för bakgrund. Innan jag valde att läsa Cloud Computing Engineer hade jag inga större förkunskaper, men jag kan med stolthet säga att jag har lärt mig väldigt mycket.

Till dig som funderar vill jag säga: våga chansa, våga lite på dig själv och dina val. Tro också på din egen förmåga, och om du någon gång tvivlar, så kan jag lova dig att utbildarna kommer göra allt i sin makt för att leda dig rätt.

Läs mer om: Cloud Computing Engineer

 

Dela sidan: