IT-säljare_utbildning

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund.

Jag heter Felix Dernhagen, är 24 år och bor i Bromma. Jag har en lång erfarenhet inom försäljning som bl.a. butiksförsäljare och kundansvarig hos operatören 3. Har också studerat företagsekonomi i USA och nationalekonomi i Göteborg men har därefter letat efter en kortare utbildning som innehåller praktik och som gör mig redo att komma ut på arbetsmarknaden. Är för övrigt en tävlingsinriktad person som älskar utmaningar och mina främsta intressen utanför skoltid är träning, sport och att resa.

”Jag fastnade för denna utbildning eftersom kurserna verkade intressanta och skolan hade fått bra rekommendationer från tidigare studenter.”

Hur kom det sig att du sökte till utbildningen IT-säljare på EC Utbildning/Sälj&Marknadshögskolan?

Jag ville bredda mina kunskaper inom försäljning och samtidigt bli utbildad inom den tekniska biten utan att behöva läsa en renodlad teknisk utbildning på universitet i 4-5 år, och såg en god möjlighet till detta i form av IT-säljarutbildningen. Jag hittade utbildningen efter att ha gått igenom flera olika utbildningar på Studentum förra sommaren, men fastnade för denna eftersom kurserna verkade intressanta och skolan hade fått bra rekommendationer från tidigare studenter.

Hur trivs du i skolan och på utbildningen?

Stämningen i skolan har varit mycket god och jag har hamnat i en klass med likasinnade personer där det inte har varit svårt att hitta ett gäng som man kan studera och umgås med, även utanför skoltid. Under föreläsningsdagarna har man både fått den information och det stöd man behöver för att lyckas med kurserna.

Jobbar du parallellt med studierna?

Parallellt med studierna lägger jag en stor del av min tid på att bygga upp ett e-handelsföretag, Swedeness. Idén till Swedeness fick jag redan under studietiden i USA men tack vare kunskaperna jag har kunnat tillgodogöra på EC Utbildning/Sälj&Marknadshögskolan, har jag känt mig mogen att ta steget och starta något eget.

Drömmen utöver e-handeln vore att efter examen få jobba med försäljning och vara ansiktet utåt åt ett relativt nystartat tech-företag som så småningom blir framgångsrikt. Det som skulle motivera mig extra i detta fall är att kunna se, och vara en del av, utvecklingen i företaget och samtidigt ha kollegor som inspirerar mig till att komma till arbetet och göra mitt bästa varje dag.

”Kurserna inom E-handel och försäljning har varit mest givande då de har stärkt mitt säljintresse ytterligare och samtidigt breddat mina tidigare kunskaper inom affärsutveckling.”

Vad är mest givande på utbildningen till IT-säljare?

Att utbildningarna hålls av föreläsare som verkar i näringslivet och som vet vad respektive bransch efterfrågar när de lär ut, var väldigt viktigt för mitt val av utbildning, men jag skulle nog säga att LIA-perioderna var det som lockade mest. Personligen tycker jag att kurserna inom E-handel och försäljning har varit mest givande då de har stärkt mitt säljintresse ytterligare och samtidigt breddat mina tidigare kunskaper inom affärsutveckling.

Berätta om din LIA-period.  Hur stor nytta har du haft av den?

Jag hade min första LIA-period på Dfind IT, ett IT-konsultbolag där jag fick jobba mycket med prospektering, rekrytering och med att boka in egna kundmöten. Förutom att boka in kundmöten fick jag även möjlighet att följa med till flera storkunder på säljmöten och lära mig i praktiken hur dessa går till och vad efterarbetet kräver. Jag fick dessutom vara med på konsult- och kundträffar och andra events vilket var mycket uppskattat. Sammantaget trivdes jag väldigt bra på min LIA-plats då jag fick känna mig som vilken heltidsanställd som helst!

Hur ser behovet ut för IT-säljare? Är det lätt att få jobb och vad eftersöks?

Det kommer alltid att finnas en stor efterfrågan på personer som främst är duktiga säljare, men som också besitter goda tekniska kunskaper. Som marknaden ser ut just nu i min bransch så är jag övertygad om att jag har valt rätt utbildning för att få ett bra jobb i framtiden.

Sista LIA-perioden, som börjar nu i vår, slutar i samband med examen och jag ser goda möjligheter att få en anställning efteråt ifall jag gör ett bra jobb. Jag har ännu inte valt LIA-plats men kommer definitivt ha ett öppet sinne inför valet då det vore optimalt att få jobb på en arbetsplats som jag redan kommit in på och där jag vet att jag trivs.

IntresseanmälanAnsök här
Dela sidan: