När Charmine Gårdefors fick upp ögonen för IT, valde hon YH-utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist. En yrkeshögskoleutbildning med många praktiska övningar och förankring i näringslivet.
– Man får både den praktiska och teoretiska kunskapen som arbetsgivarna efterfrågar när det är dags att ge sig ut på arbetsmarknaden, berättar hon.

 

Berätta lite om dig själv.

– Jag heter Charmine Gårdefors, är 26 år och bor i Örebro. Mitt första heltidsjobb var som First line support för ett affärssystem där det ofta uppstod frågor kring kunders IT-miljöer. Där väcktes mitt intresse för IT! Efter ett antal år gick jag vidare i karriären och är idag konsult på samma företag.

Hur kom det sig att du sökte till just denna utbildning och skola?

– Jag blev som sagt mer och mer nyfiken på IT-miljöer i samband med mitt arbete och började söka runt efter passande utbildningar. Då fick jag tips om EC Utbildning av en studievägledare och tog kontakt med Samir Znro som är utbildningsledare på utbildningen till Server- och virtualiseringspecialist. När han berättade mer om utbildningen, kändes det helt rätt!

Vi har väldigt bra stämning i klassen. Vi är en samling positiva och engagerade människor!

Hur trivs du på EC Utbildning och på utbildningen?

– Vi har väldigt bra stämning i klassen. Vi är en samling positiva och engagerade människor! Alla kommer in på utbildningen med lite olika kunskaper, vilket är kul då man kan lära sig av varandra. Upplägget av kurserna har varit bra hittills och det positiva är att det inte bara är teoretiskt, utan även mycket praktiska övningar också.

Vad tycker du varit mest givande på utbildningen hittills?

– Allt har varit givande och just nu läser vi kursen Datakommunikation med Cisco, som är väldigt intressant! Hittills har det varit en bra blandning med både teori och praktiska övningar.

– Vi har inte haft vår första LIA-praktik än, men jag ser fram emot den! LIA-praktiken är en stor del av utbildningen och med hjälp av den kommer vi få bättre förståelse om hur det ser ut i det ”verkliga arbetslivet”.

 Vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning?

– Ta vara på utbildningstiden! Utnyttja gärna skolans utrustning för att utföra laborationer, även utanför lektionstid.

Varför tycker man bör gå en YH-utbildning…?

– YH-utbildningar är mer anpassade efter vad arbetsmarknaden efterfrågar. Dessa utbildningar fokuserar på kunskaper som företagen söker varvat med LIA-perioder. Med extra fokus på LIA-perioder får man chans att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktik och får en insikt om hur det funkar i arbetslivet. Då har man den praktiska och teoretiska kunskapen som arbetsgivarna efterfrågar när det är dags att ge sig ut på arbetsmarknaden!

Och varför just denna utbildning?

– IT är ju en spännande bransch då den ständigt utvecklas! Vad jag har uppfattat så är efterfrågan stor av personer med kompetens inom server- och virtualisering.

 

Låter det intressant? Läs mer om utbildningen Server & virtualiseringsspecialist här.

Ansök nu!
Dela sidan: