Webbutvecklare NET

Efter en karriär som lärare och fritidspedagog bestämde sig Therese för att byta bransch. IT-världen lockade. När hon fick tips om EC, var valet enkelt.
– Det är alltid roligt att lära sig nya saker och få en fördjupad kunskap, säger Therese som nu tar examen och redan säkrat jobbet som webbutvecklare.

Berätta, vem är du?

Mitt namn är Therese Sjögren, är 33 år och bor i Malmö med min sambo. Jag är född och uppvuxen i Halmstad. 2005 flyttade jag till Kristianstad för att utbilda mig till lärare med inriktning mot fritidshem. Efter avslutad utbildning fick jag fast tjänst som fritidspedagog i Eslövs Kommun.

Hur kom det sig att du sökte till EC och utbildningen Webbutvecklare inom .NET?

Efter att ha pendlat en hel del mellan Malmö och en mil utanför Eslöv så bestämde jag mig för att söka jobb närmare Malmö. Med detta redan i tankarna så träffade jag min storasysters chef som jobbar inom IT och webbutveckling. Hon pratade väldigt gott om EC utbildning och tipsade mig om utbildningen. Då jag gick in och läste om utbildningen fastnade jag för den direkt. Jag har alltid varit väldigt intresserad av datorer och webben, i och med att jag redan var på gång att byta jobb till en annan ort så blev beslutet inte så svårt. Det är alltid roligt att lära sig nya saker och få en fördjupad kunskap om det som man redan har lite kunskap om.

Hur trivs du på EC och på utbildningen?

Jag har trivts väldigt bra under hela utbildningen. Föreläsningarna såg jag fram emot just för att jag skulle få mer kunskap och studiekamraterna trivs jag också väldigt bra med, då det är väldigt många härliga individer. En del av dem kommer jag ha fortsatt kontakt med även efter utbildningen.

Du tar examen nu och har redan fått jobb som webbutvecklare?

Ja, för tillfället så gör jag min sista praktik och jag har ungefär två månader kvar innan jag börjar jobba som utvecklare. Jobbet fick jag genom att skicka in en ansökan på min praktikplats, där jag har förlagt båda mina praktikperioder.

Berätta lite mer om dina LIA-perioder.  Hur stor nytta har du haft av dessa?

Mina LIA perioder gjorde jag på Knowit Experience i Malmö. Jag fick göra väldigt mycket olika saker, bland annat grunt script, block i Episerver, lägga till fält i både Episerver och Inriver PIM, sätta upp New Relic och översättningar i Phraseapp. Jag har haft väldigt stor nytta av mina LIA perioder. Dels skapar man kontakter och dels får man fördjupa sig inom det man har lärt sig, plus att man får testa på nya verktyg. Oavsett får man en bredare kunskap. De bästa lärdomarna jag fick från praktikplatsen är bland annat hur hemsidorna är uppsatta och hur mycket som ligger bakom en webbshop och även en informationssida.

Vad var mest givande på utbildningen?

Det som jag såg fram emot var kurserna javascript, MVC, HTML5 och CSS och även C#. Även de andra kurserna var intressanta och såg även framemot dessa. Som webbutvecklare så är det bra om man kan både frontend och backend. På praktiken så har jag suttit mest med MVC och C#.

Hur ser behovet ut av webbutvecklare?

Min uppfattning är att det behövs utvecklare, både frontend och backend. Mest tror jag det behövs backend då det är fler med den kunskapen som behövs i de flesta projekten. Att vara fullstackare är ett plus tror jag.

Vill du ge några råd till blivande studerande som funderar på att söka till EC?

Rådet som jag vill ge är att se utbildningen som ett heltidsjobb. Var på plats vid föreläsningstillfällena. Ta till vara på alla föreläsningarna för det är då du lättast kan få svar på dina frågor. Ta vara på dagarna av självstudier för att fördjupa dig i den kunskapen du precis fått. Ta även vara på lärarnas kunskaper och erfarenheter då de är konsulter från arbetslivet. Ställ många frågor. Var nyfiken!

Ställ många frågor. Var nyfiken!

Varför tycker man ska söka till en IT-utbildning på EC?   

Det bästa med skolan och utbildningen är att de ligger i framkant vad gäller kurser. Personer från näringslivet sitter i ledningsgruppen och ger tips om nya verktyg och kurser som är av nytta i framtiden. Man får även en chans att praktisera inom yrket som man studerar till vilket inte är lika vanligt på högskolor och universitet.

Låter det intressant? Sök till EC du med!
Du hittar alla våra utbildningar här.

Dela sidan: