Ellen Kindvall med citat_700x350

I slutet av förra året saknades nära 30 000 IT-experter och inom fyra år kommer det behövas 60 000 programmerare. Programmerare är helt klart en bristvara i Sverige både i dagsläget och på sikt.

Särskilt stor brist återfinns i Växjö, som seglat upp som ett av Sveriges främsta IT-kluster. Här jobbar Ellen Hedvall, kandidatansvarig på Experis, tillika engagerad i EC Utbildnings Yh-utbildning Frontend-utvecklare. Ellen spår en mycket ljus framtid för den som väljer att utbilda sig till Frontend-utvecklare – och allra helst i Växjö.

Hur ser behovet av frontend-utvecklare ut framöver?

Kompetensbehoven hos våra kunder är betydligt större än antalet kvalificerade kandidater på marknaden. Vi har ett stort generellt behov av både backend- och frontend-utvecklare inom olika programmeringsspråk. Situationen ser generellt likadant ut i regionen. Behovet av utvecklare finns överallt. Men då Växjö är Sveriges näst tätaste IT region finns här goda möjligheter till jobb efter en IT-inriktad utbildning.

Hur påverkar det er och era kunder över tid om ni inte får tag i rätt personal inom utveckling?

Personalen är idag den absolut viktigaste tillgången i ett företag. För att våra kunder ska ha möjlighet att fortsätta utvecklas framåt och växa finns ett behov av kompetent och engagerad personal. Om vi inte hittar rätt kompetens inom regionen tvingas våra kunder förlägga dessa tjänster utomlands vilket tyvärr leder till förlorade arbetstillfällen i Sverige.

Är det en framtidsbransch?

Det är det absolut. I takt med digitaliseringen kommer branschen fortsätta växa och ha ett behov av personer som kan utveckla, testa och underhålla framtidens system.

Hur ser karriärmöjligheterna ut för en frontend-utvecklare?

Karriärmöjligheterna är väldigt goda. Har man rätt driv, intresse och inställning finns det goda möjligheter att utvecklas vidare i sin roll som frontend-utvecklare. Har man ett intresse av att längre fram ta en mer ledande roll finns även de möjligheterna på de flesta bolag. För att kunna leda andra utvecklare finns en stor fördel i att själv ha kunskaper kring och förståelse för vad deras arbete innebär.

Vi på Experis erbjuder även våra konsulter vidareutbildningar och certifieringar för att fortsätta sin karriär framåt.  Genom olika akademiska utbildningar erbjuds olika karriärmöjligheter efter sin examen.

Vem passar den här utbildningen för?

Jag tror att denna utbildning passar de personer som har ett stort intresse för datorer, problemlösning, kreativitet och samarbete. Genom att skaffa sig rätt utbildning öppnas många dörrar för framtiden och vi rekommenderar fler att söka!

Kort om utbildningen

Namn: Frontend-utvecklare
Längd: 2 år (400 Yh-poäng)
Ort: Växjö (även Göteborg och Helsingborg)

Experis logga

Experis arbetar med rekrytering och konsultverksamhet inom kvalificerad kompetens, från chef- och ledningsnivå till specialistfunktioner inom framför allt Engineering, IT, Finance och Executive. Experis har årligen cirka 1 600 konsulter ute i uppdrag över hela landet, finns på över 50 kontor runt om i Sverige och är en del av ManpowerGroup. Läs mer på www.experis.se.

Dela sidan: