Magnus_SPintervju_red

Vad gör en SharePoint-utvecklare och hur ser behovet på arbetsmarknaden ut? Magnus Holmlid, VD och grundare av Visuell Planering AB tillika ledningsgruppsordförande för vår YH-utbildning SharePoint-utvecklare, rätar ut frågetecknen.

Hur ser behovet av SharePoint-utvecklare ut framöver?

SharePoint är en viktig plattform för många företag och behovet av att skapa nya SharePoint-appar eller Provider hosted-appar ökar när företagen förstår hur SharePoint som plattform kan användas för att effektivisera och digitalisera vardagliga arbetssätt.

Vilket behov har ni på Visuell planering av SharePoint-utvecklare?

Vi har fortsatt behov av SharePoint-utvecklare och har kontinuerligt nya konsulter på ingång allteftersom våra kunders krav och behöv ökar.

Vad är viktigt att tänka på som SharePoint-utvecklare?

Som utvecklare inom SharePoint behöver du hålla dig á jour med utvecklingsverktyg och nyheter i plattformen. Samtidigt behöver du vara lyhörd för användares och verksamhetens behov och kunna omsätta dessa till visuella digitala arbetsredskap

Vilka arbetsuppgifter har en SharePoint-utvecklare hos er?

Hos oss har SharePoint-utvecklarna mycket kund- och kravkontakt och har ett stort ansvar själv och i team för genomförande av utvecklingsuppdrag. Vi siktar alltid på att göra appar!

Vilka egenskaper bör man ha som SharePoint-utvecklare?

Man bör vara intresserad av användning av system samt driven, social och bra på att ställa frågor. God förmåga att kunna lösa uppgifter både självständigt och i grupp är också viktigt.

Nyfiken på YH-utbildningen SharePoint-utvecklare?
Läs mer om utbildningen och hur du ansöker här. 

 

Vid frågor kring utbildningen, kontakta vår utbildningsledare:

Angelica Barile, Utbildningsledare
E-post: angelica.barile@ecutbildning.se
Tel: 08-41025192

 

 

Dela sidan: