Från skoltrött till full av IT-drömmar

”Det är helt fantastiskt att studera på EC. Det är inte massa lull och slöseri med tid, utan allt man lär sig på utbildningen känns aktuellt och nyttigt!”

Läs mer

Malin är påväg mot en karriär inom IT

Malin hade alltid varit nyfiken på programmering, men trodde länge att det inte var något för henne. Tillslut vågade hon dock ändå ta steget och idag läser hon till Frontendutvecklare på EC Utbildning i Helsingborg.

Läs mer

Frontendutvecklare – ett yrke där det är svårt att bli uttråkad

Malin Brannegård studerar till Frontendutvecklare i Växjö. Här berättar hon mer om varför du ska välja en utbildning inom frontend och om IT-branschen - en värld full av möjligheter!

Läs mer

På EC undervisar en världsstjärna

Christian Ståhl är en av Sveriges främsta experter på SharePoint och har vunnit Microsofts utmärkelse Most Valuable Professional. Idag driver han eget konsultbolag, föreläser på events världen över och utbildar dessutom framtidens stjärnor på EC.

Läs mer

Han lär sig skapa egna appar

Innan utbildningen till Javautvecklare hade John ingen erfarenhet av programmering. Men valet att söka till javautbildningen var enkelt. - Jag tänkte “Hur coolt skulle det vara att skapa min egen applikation”. Då bestämde jag mig,

Läs mer

Hon valde en praktisk Server-utbildning

När Charmine Gårdefors fick upp ögonen för IT, valde hon YH-utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist. En yrkeshögskoleutbildning med många praktiska övningar och förankring i näringslivet.

Läs mer

Martin – en blivande javautvecklare

Martin Sandelin hade vid 24 års ålder redan hunnit med tre års studier på högskolan, när han bestämde sig för att söka en YH-utbildning på EC. Idag studerar han på utbildningen Javautvecklare i Malmö. Läs mer om hans erfarenheter här.

Läs mer

IT-nätverk skapar fler kvinnliga förebilder

I november startade Natasha Asimiadisa Växjös första kvinnliga nätverk för kvinnor inom IT. Utöver sitt jobb på Sigma är hon även med i ledningsgruppen för ECs utbildning till frontendutvecklare.

Läs mer

Från skolvärlden till webbsfären

Efter en karriär som lärare och fritidspedagog bestämde sig Therese för att byta bransch. IT-världen lockade. När hon fick tips om EC, var valet enkelt. Therese tar nu examen och har redan säkrat jobbet som webbutvecklare.

Läs mer